Niinhän se on taas reilut puolitoista viikkoa liitänyt kuin siivillään viime päivityksestä. Ei voi kuin vain ihmetellä, että mihin nämä päivät oikein hupenevat, vähän kuin tv-mainoksessa "mistä näitä senttejä..." Siis huh enää muutamia viikkoja oikeastaan tätä vuottakaan jäljellä, mihin ihmeeseen sekin katosi...

Lupailin viime kerralla kuvia Jossun ja Riston autotallista, mutta kun siellä olimme hommissa lauantaina niin vettä satoi kaatamalla koko päivän, ei siinä kuvia pimeydessä ja märässä otettu ja kaiken kiireen keskellä unohtui se Lakimammankin ison vatsan kuvaaminen, sorry !

Asuntovaunun kattoluukku asia raivostuttaa, sotaa on käyty muutama viikko... aivan huijatuksi tulimme tässä asiassa ja kyllä ottaa päähän, kellään ei mitään vastuuta... voi prkele  Niin Kuopion reissulla kun se vaunun kattoluukku lensi taivaan tuuliin ja vakuutustarkastaja kävi vahingon toteamassa ja lupasi niin rehvakkaasti korvata kaiken, tilaatte patjan, uudet puuosat sängynreunaan ja kattoluukun. Omavastuun maksatte itse ja loput sitten vakuutusyhtiöön. Kehoittipa vielä tarkistuttamaan samaan laskuun sen ison luukunkin tilanteen, mutta se ei saisi laskun erittelyssä näkyä. Voi juma et me oltiin sinisilmäisiä, tilattiin tavarat, sovittiin Lahden huoltofirman kanssa asennukset jne. No puuosat eivät ole vielä tulleet, ehkä ensi viikolla. Vaunu on ollut käyttämättömänä nyt sisätiloissa odottamassa elokuusta alkaen osia. Reilu kk sitten tuli vakuutusyhtiöstä yht äkkiä kirje, että he eivät korvaakkaan asiaa kun kyseessä onkin valmistusvirhe!!! Voi ...tana sentään. Nyt ollaan sitten valitettu ja asiaa on käsitelty pari kertaa uudelleen ja taas tuli kielteinen päätös ! Sitten olin yhteydessä kuluttajaoikeusneuvojaan, että miten tulee toimia kun takuu mennyt umpeen maaliskuussa, kattoluukku irronnut elokuussa, valmistusvirhe asennuksessa... myyjä konkurssissa jolla maahantuojana vastuu... Vastaus oli että valmistaja ja maahantuoja eivät vastaa virheestä joka, on syntynyt heistä riippumattomasta syystä sen jälkeen kun he ovat tuotteen (asuntovaunu) luovuttaneet eteenpäin !!!!! Eikö olekin törkeetä... kyllä autotkin kutsutaan vuosien päästä korjattavaksi jos huomataan materiaali- tai valmistusvirhe. Nyt on sitten mahdollisuus valittaa Euroopan kuluttajakeskuksen kautta vielä valmistajalle, mutta taitaa olla aika turhaa ja asuntovaunu on vasta kuitenkin 2 vuotta vanha. Siis aivan käsittämätön homma !

Koirille ei kuulu mitään ihmeempää. Maisa täyttää 8 kk perjantaina ja kovasti odotamme sille ekaa juoksua. Leikkiä ja tohinaa on kovasti molempien poikien kanssa, mutta Kassu meinaa tätä tyttöä kovasti vain itselleen omia. Pientä sanaharkkaa tuli poikien välille reilu viikko sitten kun Kassun ja Lakin pennuista puhuimme, Leevi suuttui aivan valtavasti kun hänestä on tulossa Setä eikä hänelle sanota lainkaan, että hän pääsee pentuja katsomaan, Kassua vain kehutaan isäksi jne. Mielenkiintoista kuinka eläinkommunikoinnin kautta saa tietoa omista eläimistään nyt aivan erilailla. Toisaalta mielenkiintoista, mutta vähän myös jännittävää ! Tutustukaapa aiheeseen uudessa VOI HYVIN lehdessä jos kiinnostaa tai sivuilta www.animalstalk.fi

Isänpäivänä kävimmekin isännän ja koirien kanssa mökillä tarkistelemassa paikkoja ja ulkoilemassa.  Järven vesi oli laskenut valtavasti ja tonttimme oli laajentunut  Laiturin päässä kun on joskus ollut napaani saakka ja ylikin vettä niin nyt oli hädin tuskin nilkkaan, kyllä on kaivot tyhjinä varmasti monilla kuivan kesän jäljiltä vaikka nyt ihan kivasti on satanutkin. Maisaa pidimme ensin isomman remuamisen ajan hihnassa ja sitten kokeilimme vapaana olemista. Ihan kivasti totteli ja käskyt menivät perille vaikka välillä vähän valikoiva kuulo onkin.

Märät partanaamat arvo järjestyksessä Leevi, Kassu ja Maisa...

Mielenkiintoista lähentymistä on tapahtunut menneiden viikkojen aikana Maisassa ja Leevissä. Kuten aiemmin jo funtsailin niin eläimet ovat viisaita. Alkuun kun Leevi ja Maisa ei leikkeneet ollenkaan ja olen tullut siihen tulokseen, että Maisa tiesi Leevin "sydänsurut" ja antoi sen olla rauhassa. Nyt kun asiat lääkityksellä ok niin leikit ja hoiva tuokiot ovat vain lisääntyneet päiväpäivältä. Leevi makasi viikolla aamutuimaan sohvalla ja Maisa änkeytyi viereen, yleensä Leevi väistää tilanteessa jos joku tulee liian lähelle, mutta nytpä nukkuivatkin aivan sulassa sovussa kainalokkain. Tosin tässä kuvassa Leevi juuri nosti päänsä Maisan kainalosta ja haukottelee aamuväsymystään pois...

Jännitys alkaa tiivistymään ensi viikolla viimeistään kun Kassun morsian Laki alkaa valmistautumaan synnytykseen. Ensimmäinen laskettuaikahan on sunnuntai 28.11. mutta jännityksellä odotamme, että meneekö sinne asti vai syntyvätkö jo aikaisemmin. Vatsa on tällä rouvalla nimittäin aivan valtaisa, ei onnistu enää kunnolla istuminen saatika makaaminen, huh huh ja tissitkin ovat kuin lypsylehmällä  Tänään kuvissa paljastui, että eiköhän sieltä ole ihan iso katras pentusia tulossa ja sitä nyt sitten jännitetään ja toivotaan, että kaikki menee hyvin loppuun saakka.

Ensi viikonloppuna meidän koirat menevätkin Jossulle hoitoon ainakin yhdeksi päiväksi. Minä lähden perjantaina koulutukseen ja tulen takaisin vasta sunnuntaina. Isäntä on Jossun autotallityömaalla ja Annakin koulutuksessa Forssassa. Tampere on minun koulutusmatkan määräpää ja koulutuksesta kuulette sitten joskus, liittyy kuitenkin pääsääntöisesti ihmisiin mutta myös koiriin ja muihinkin eläimiin !