Niin se viikko on taas vierähtänyt ja ihanaa, viikonloppu johon ei ole oikeastaan suunniteltu vielä mitään ihmeellistä ! Tekemistähän kyllä on vaikka kuinka paljon sillä ikkunatkin ovat vielä pesemättä, ovat nimittäin viime syksyn jäljiltä ja hiukan heikosti niistä enää näkyy läpi, mutta onneksi on nuo sälekaihtimet  No kyllähän niitä tulee lääpittyä sisä- ja ulkopuolelta, mutta välejä en ole ottanut auki, nyt sekin pitäisi tehdä. Kuulin juuri eilen eräältä asiakkaalta, että ensi viikoksi on luvattu taas hellejakso yli + 20 astetta koko viikolle. Olisipa tälläinen lämmin pitkä syksy niin ei tuntuisi niin ankealta tuo pimeyskään ja sitten tadam kerrasta lumi maahan joulukuussa. Toiveajattelua ! Tosin muistan kyllä tälläisen syksyn tässä ihan muutamia vuosia sitten kun laakista tuli lumi maahan lokakuussa ja siinä se sitten olikin kevääseen saakka.

Ampiaiset ovat olleet taas koirien riesana viikolla ja niitä on joutunut tappamaan oikein urakalla sisältä ja ulkonakin nurmikolla on sellaisia puolitokkuraisia jotka erityisesti Maisaa kiinnostavat kovasti. Koirat kun lasket ulos niin pitää melkein silmät olla selässäkin etteivät saa ampparin puremia ja käy hengen päälle.

Koirat pääsivät taas tällä viikolla salonkiin, pohjavillan poistoa, kampausta, kynsihuoltoa jne. Mitään ihmettä niille ei tarvinnut tehdä, tassun pohjia vähän leikellä jne. Pelästys oli kova Kassun kohdalla kun aloin etutassuja siistimään, pohjassa oli kirkasta punaista, epämääräisiä pieniä paloja jotka näyttivät ihan nahkanpaloilta, huh kun pelästyin, että ovatko tassun välit päässeet auki kenenkään huomaamatta. No sitten kun säikähdykseltä selvisin ja tutkin paremmin niin Kassuhan oli ollutkin vain vähän marjassa tai luumussa. Anturoiden välissä oli siis karviaisluumusosetta   Kaikkia karviaisia kun ei ole kerätty ja luumuja sinkoilee maahan vähän väliä niin sitä oli sitten tepasteltu siellä marjapensaiden juurella jossa vaanivat aina toisiaan ja jahtaavat Maisaa, no onneksi siitä selvittiin vain säikähdyksellä.

Leevi pääsi sitten siistinnän jälkeen Annan kanssa kokovartalopesuun. Kokeilimme pesuun ystävämme myymää Aloevera saippuaa jonka pitäisi olla erinomaista koiranpesuun sekä ihmiselle. No kieltämättä, kyllähän siitä ihanan tuntuinen tuosta karvasta ja ihosta tuli, aivan pienen pieni mieto tuoksukin partaan jäi, joka nyt jo tietysti on taas likainen.

Parta niin puhtaana odotetaan sitten palkkaa...

Leevi pesun jälkeen...

Kassun kanssa käytiin eilen taas urheilukoirahierojalla. Selkeästi viikon aikana huomasi, että hieronta oli alkanut noihin jumeihin vaikuttamaan ja Kassu oli jotenkin paljon iloisempi ja yhdistin sen tuohon hierontaan. Lihakset olivat vielä ns. lämpöiset viikon käsittelyn jälkeen ja mahdollisesti pientä tulehtustakin niissä on saattanut olla. Lantio oli hiukan "sulanut" ja lihaksiin pääsi huomattavasti paremmin käsiksi. Viikolla oli vähän etutassujen nuolemista ja se taas tarkoittaa rintarangan alueen kipuilua ja johtui osittain siitä, että tuo takapää oli alkanut rentoutumaan. Kipeetä se Kassun mielestä teki nytkin ja ääneen valitti juttelemalla ja välillä riuhtomalla, jotta pääsisi karkuun. Ei tietysti kivaa, mutta koiran parhaaksi, kyllähän nuo ihmisetkin híeronnastani meinaavat aina välillä luikkiin lähteä, mutta kun ei siitä silittelystä pelkästään ole mitään hyötyä  Kassua hierottiin yli tunti ja nyt takajalatkin venyivät jo huomattavan paljon helpommin. Vasemmasta takajalasta löytyi vanha revähdysvamma joka oli tehnyt kudokseen arpeutumaa, onneksi tälläiset lähtevät sitten hieronnalla hyvin purkeutumaan. Lantio-osan "patit" olivat lähteneet hyvin sulamaan, rintarangassa oli nyt vuorostaan tosiaan kireyttä, mutta sekin saatiin aika mukavasti sieltä jo laukeamaan. Nyt sentään tuntui jo selkärankakin saaneen joustoa, runko oli nimittäin osittain lyhentynyt ihan lihaskireydestä johtuen, mutta toivottavasti Kassusta ei nyt sitten kuitenkaan mäyräkoiraa tule vaikka keksimme kyllä sitten jo hierojan kanssa siihenkin ratkaisun jos runko liiaksi pitenee niin sitten pitää vain venyttää jalkoja Hyviä ohjeita sain roppakaupalla tasapainoisen lihaksiston saamiseksi ja nivelten kunnossa pitämiseksi. Nyt pidetään väliviikko ja sitten seuraavalla viikolla taas treffaamme koirahieronnan merkeissä ja katsomme miten jumitukset ovat lähteneet lisää aukeamaan. Saa nähdä mitä sitten sanotaan seuraavassa näyttelyssä Kassun askeltamisesta ja takapotkusta !

Kassu nautiskelee syksyn lämmöstä....

Palataanpa vielä Leeviin eli kuten olen kertonut niin Leevillä on ollut aivan mahdottomat ruokahalut ja pohjaton vatsa tuon kastraation jälkeen. Nyt rupee sitten jo Leevissä mielestäni näkymäänkin tuo syöminen eli meidän laihan laihasta ruipelosta alkaa jo muovautumaan rotevampi versio. Taitaisi tuo vaaka helähtää reilusti yli 10 kilon jos siihen nyt Leevin laittaisi, ei kuitenkaan missään nimessä ole vieläkään lihava ja kun omistaa niin valtavat lihakset.

Mitäs sanotte, näkyykö lihominen ?

Maisa se vain näyttää niin tavattoman pieneltä meidän ISOJEN poikien rinnalla vaikka todellisuudessa on ihan käppänätytön koossa jo ja ekaa juoksuakin kohta odotellaan tytön jo täyttäessä pian puoli vuotta. Ruokahalua on tälläkin pikkuisella ja vähän ollaan opeteltu jo luonnonmukaista ruokaakin syömään siinä penturuuan siivellä. Hampaat ovat vaihtuneet ja alkujännityksestä huolimatta purennasta tuli aivan hyvä vaikka näytti siltä, että kulmurit eivät voi millään mahtua paikalleen, mutta hyvä näin.

Poikia vaanitaan kannon takana....

Mamman torkkupeitto se sai taas yhtenä iltana kyytiä kun kaikkien olisi siihen pitänyt päästä...