Tiistaina kävin sitten osteopaatilla, joka aukaisi aivan rautakangeksi muuttuneen selkärankani lukot ja myös niska oli aivan jumissa ja lukkoja täynnä. No tietäähän tuon kun hartioita jännitti monta päivää ja pelkäsi kaatumista ja huimausta. 45 min hoidon jälkeen tuntui hyvältä rintarangan osalta, mutta paine korvista ei hävinnyt lainkaan.

Olen ollut hyvälaatuisen asentohuimauksen puolesta puhuja jo monta vuotta ja selvitellyt tohtori Tapani Rahkon väitöskirjoja asiasta, suositellut asiakkailleni sinne menoa jne. Nyt sitten olin itse sen paikan edessä, että lähdin tiedustelemaan Tampereelle aikaa ja aivan kuin lottovoitto sain sen heti keskiviikolle. Onneksi Annan oli mahdollisuus olla koulusta poissa muutama tunti ja lähteä mammaa sinne viemään.

Tämä jo eläkkeellä oleva tohtori oli oikein miellyttävä, tosin aika erikoinen persoona ja kuunteli tarinani loppiaisesta saakka. Sitten aloitettiin testit ja hetihän sieltä paljastui oikealla puolella oleva asentohuimaus eli horisontaalisen vestibulaarikanavan hyvälaatuinen asentohuimaus, joka on siis ylimmässä korvan kaarikäytävässä. Tämä on aina kuulema sukuvika ja samalla tehtiin testi myös Annalle, joka oli positiivinen. Myös toisen tyttären ja vanhempieni sekä veljeni pitäisi ruveta tekemään tuota 3 viikon liikehoitosarjaa päivittäin ja olo helpottaisi lopullisesti. Tämä asentohuimaus kun ei välttämättä tee tälläisiä rajuja huimauskohtauksia lainkaan vaan aiheuttaa muita monenlaisia oireita kuten migreeniä, ummetusta, virtsavaivoja, LUKIHÄIRIÖTÄ, HAHMOTTAMISVAIKEUKSIA jne. jne. Tohtori Rahko onkin väitellyt tästä niin mielenkiintoisesta aiheesta asentohuimaus ja lukihäiriö. Netistä löytyy valtavasti tietoa googlettamalla Rahko ja asentohuimaus, kehoitan teitä kaikkia lukemaan ja varsinkin jos kärsitte matkapahoinvoinnista, korkeanpaikankammosta, meripahoinvoinnista, migreenistä jne. Syynä todennäköisesti on siis hyvälaatuinen asentohuimaus.

Vastaanotolla tehtyjen harjoitteiden jälkeen niin uskomattomalta kuin se tuntuikin niin värimaailmani kirkastui, lämpö valtasi asteittain koko kehon aina niskasta nilkkoihin saakka, lukunopeuteni joka oli ollut hyvin hidas muuttui huippunopeaksi eli 330 tavua minuutissa, vieraskielisten sanojen hahmottaminen ja lausuminen oli kuin leikkiä! Tohtori oli sitä mieltä, että kun en ole ikinä oppinut kieliä niin tässä syy ja nyt se tulee hoidettua eli ei kun kielikursseille :-)

Tänään aloitan nyt työt vaikka aamusta huimasi taas aika tavalla. Tein harjoitteet ja olo on nyt parempi. Katsotaan mitä se on sitten 3 viikon jälkeen.

Mutta asiasta toiseen:

Ennen kuin lähdimme sinne Tampereelle niin olihan meillä taas menoa. Märkää suojalunta oli piha väärällään ja Jossun lauma tuli meitä moikkaamaan. Kylläpä meidän pojat saivat kyytiä pihalla ja sitten nukkuivatkin taas tyynen rauhallisesti loppupäivän ja illan. Tunnin verran pihassa juoksennellen aina lumipalloksi asti muuttuneina painattivat Pikku Alpo, Leevi, Kassu, Telma ja Laki. VOI sitä riemua ja meille taas sotkua eli suihkun kauttahan tuo lauma piti sitten sisälle ottaa kun jalat ja vatsanaluset olivat niin paakkuuntuneessa lumessa, että hyvä kun porukka eteenpäin pääsi, mutta kivaa oli. Tämän lauman temmeltäessä ulkona saivat sitten Veeti-herra ja Nisse erityishuomiota mammalta sisällä ja voi sitä komentamista minkä Veeti taas piti.