Eilen meillä olikin kiireinen ilta, kun Kassulle tehtiin näyttelytrimmiä ja sitten tulikin jo kiire arkitottikseen johon olin ilmoittanut sen ja mahduimme kurssille.

Kiitos Jossu trimmistä, alalinjan "parturointi" jäi vielä näyttelypäivälle, mutta muuten pojasta tuli komea Nauru Karva on jonkin verran karhentunut rungolta, mutta jalat ovat osittain aika pumpulia. Uskon ja toivon, että nekin vielä karkeentuvat aivan kuten on käynyt Kassun isälle. Pikkuhiljaa suuri työ karvan kanssa alkaa tekemään tulosta, Yes ! Samoihin karheuksiin Leevin karvan kanssa tuskin päästään ikinä, mutta aika näyttää. Tänään karvat ovat jo sekaisin, mutta aika makee poitsu vaikka itse sanonkin, kaikkien omat koirathan ne on ihkuja ja komeita, vai kuinka ?

ja häntä heiluu näin....

1249582935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Trimmin jälkeen lähdettiin sitten komeana, pestynä ja puleerattuna arkitokoon hiekkakentälle. Meillä oli ihan mukava ryhmä 2 aikuista cavaljeeria, yksi 4,5 kk ikäinen labbis, yksi monirotuinen 2 v (dalmis-karjalankarkukoiramikseri), käppänä Alpo ja sitten Kassu, pahasti myöhästyneenä loppumetreille ilmestyi myös suurikokoinen vallaton bokseri uros jonka ikää oli vaikea arvioida, mutta nuoret omistajat olivat sen kanssa aika purjeessa ja he tekivätkin harjoituksia sitten sivummalla muusta ryhmästä. Eka kerta oli kontaktin ym. perusasioiden testausta ja nopeastihan nuo pentukurssin asiat Kassulle muistuivat mieleen. Ensin tietysti kun paikalle mentiin niin kovaa ja kimeästi haukuttiin muu ryhmä ja Kassu kaikkien kaveri olisi halunnut vain leikkimään kaikkien kanssa. Hetken louskutuksen jälkeen tilanne sitten rauhoittui ja olen ihan tyytyväinen työskentelyymme. Jotenkin vain kurssilla tuli taas mieleen se, että onko kaikkialla näin, että koulutuksella ei ole mitään runkoa vaan kysellään mitä haluatte tehdä jne. jne. ja siihen pähkäilyyn meneekin tunnin aika, kun jotenkin toivoisi sellaista kouluttajan näkemystä ja kokemusta juttuihin ja mentäisiin ja tehtäisiin määrätietoisesti asioita. Tähän samaan törmäsin pentukurssilla vaikka oli eri järjestäjien, että aika meni siihen kun kouluttaja kyseli mitä haluat koiran oppivan ja tekevän?  Asioissa poukkoiltiin ja piti lukea papereita sen sijaan, että kouluttaja olisi näyttänyt mitä tehdään, se oli aika hankalaa koiran kanssa. No toivottavasti ensi kerralla olisi vähän järkeistetty tuota systeemiä, kun kuitenkin aika ison rahan maksaa siitä, että jotain konkreettistakin saisi ja uusia vinkkejä ja oivalluksia koiran koulutukseen.

Pojilla on ollut tänään vauhti päällä ja Anna on kuvaillut niitä pihalla. Leeviä ei ole enää yskittänyt ja näyttäisi antibiootti tehoavan, toivottavasti. Hellettä on pidellyt ja huomena ei ole kuin eläkeasioista palaveri täällä kotona ja muuten päivä onkin vapaa. Niin se viikko vain vierähti kuin siivillä. Huomena onkin sitten marjametsään lähtön aika.

1249583848_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249583931_img-d41d8cd98f00b204e9800998e