Niin se aika vain vierähtää ja ensi viikko on näköjään sitten jo tammikuun viimeinen. Ennen kuin taas huomaammekaan niin on juhannus ja taas syksy ! Ihanaa, että saa nauttia suomalaisesta neljästä erilaisesta vuoden ajasta.

Pakkanen paukkuu edelleen ja kaikenlaista on sitten tapahtunut viime päivityksien. Aika tosiaan rientää ja poikien karvat sen kun vain kasvavat. Kohta taitaa trimmauksen sijasta käydä niin, että ne pitää imuroida ja karvat lähtee sitten siinä. En ole halunnut poikia kiusata näillä pakkasilla, että nyppisin ne nahkalle, hrrr... ei käy vaikka karvoja jo vähän irtoileekin huusholliin. Eipä tuo tunnu niitä itseään ainakaan yhtään vaivaavan ja kutittavan tuo karva, josko nyt ennen kevättä vähän nuo pakkaset hellittäisivät.

Metsälläkin ollaan tuossa käyty, mutta hiukan niitä lenkkejä on nyt jouduttu tietysti vähentämään, koska on kovat pakkaset ja toisekseen metsässä asustelee ISO ilves, josta metsästäjä tuli meitä informoimaan, kovalla pakkasella kun tollainen pieni koira on hyvä saalis ilvekselle, kun puput ym. metsäneläimet pysyvät koloissaan ja jos on nälkä niin kaikki liikkuva sille kelpaa, hui !

Mökilläkin ollaan piipahdeltu ja ihan pakko on kyllä laittaa muutama lumikuva mökiltä tännekin...

Portti talviasussaan...

Alapihalta talvinen näkymä saunalle...

Alapihalta talvinen näkymä mökkiin...

Ja pojilla oli hajuja vaikka lunta oli valtavasti...

Kassu ihmettelemässä...

Olipa minulla viime viikolla oikein avaraluontokin omassa pihassa silmieni edessä. Ihmettelin tässä koneella ollessani kun ulkoa alkoi kuulumaan valtavaa rääkymistä. Pojatkin valpastuivat olkkarissa ja siinä samassa näen silmieni edessä jonkinlaista lintutappelua. Nousin oikein tuolilta ylös ja aloin seuraamaan. Iso ruskea lintu oli variksen siivessä kiinni ja laskeutuivat sitten siihen eteeni. Katselivat hetken toisiaan ja varis lähti karkuun. Siinä sitten silmieni edessä nökötti upea haukka, istuskeli siinä pihassa ja ihmetteli kun saalis lähti karkuun. Ensin tuli mieleen, että se on jotenkin loukkaantunut kun oli vain paikallaan. No minä sitten äkkiä hakemaan kameraa olohuoneesta, lintu olla tönötti vain siinä, no tietysti kun vauhdilla tuolta sitten tulin niin kamera osui ovenpieleen... toimintahäiriö luki vain ruudulla. Sitten sain kameran toimintaan ja tietysti videopuoli päällä, taas muuttamaan asetuksia ja huiskis haukka lähti lentoon... Menin sitten ulos koska näytti siltä, että haukka lensi räystäälle. Samassa ylläni leijuu kuin Hitckokin linnut eli ainakin lähes sata varista jotka olivat tulleet kaveriaan auttamaan. Oli se vain hieno näky.. tutkin sitten netistä haukkoja, kun arvelin sen olevan kanahaukka. No kuvien perusteella värit eivät täsmänneet, mutta kuinka ollakkaan sitten sen löysin. Kanahaukkahan se mutta nuori tapaus jolla oli aivan kanarianlinnun keltainen kaula mustine koristeineen. Upea näky näin kaupungissa keskellä päivää ja omassa pihassa !

Ikävämpääkin on taas tapahtunut eli minulla oli keskiviikkona illansuussa asiakas jolla pieni koira ja se oli oksentanut jo kolme päivää. Ruoka ei pysynyt sisällä ja oli viemässä sitä sitten lääkäriin torstaina. No eipä siinä sitten mitään, mutta meidän Kassu teki sitten sisälle torstai aamuna kakat, kiinteät sellaiset mutta ei kuulu poikien tapoihin. Sitten piti päästä taas jo tauoillakin ulos ja pikkuhiljaa vatsa alkoi löystymään. Ei kun inupektiä huuleen molemmille ja vatsaruuat esille. Yö meni kuitenkin suhteellisen hyvin ja rauhassa. Sitten perjantaina piti päästä aamupäivän aikana taas jatkuvasti ulos ja oikein vinkunan kanssa... nyt alkoi sitten paskaralli ja levottomuus. Ei kun klinikalta hakemaan kotikäynnin yhteydessä promax-tahnaa ja lisää vatsaruokaa jos Leevikin saa taudin viikonlopun aikana. No sitten tulin kotiin ja eikun Kassu taas ulos. Sitten iltapäivää kohti tahti kiihtyi ja ulosteessa alkoi olla jo vähän vertakin, mutta vain hyvin vähän, sitten löytyy olkkarin matolta kolmet oksennukset. No ei kun soitto klinikalle, kun Kassu vain vinkui ja ravasi huoneesta toiseen. Minulla takaraivossa viimekesän painajainen tajuttomasta koirasta jne. No saimme mennä klinikalle heti, KIITOS siitä ! Siellä el sitten kuunteli, tutki takamusta, mutta ei vielä verestävä, pahoinvointilääkepiikki, antibioottipiikki ja nesteytystä. Ihan pirteä tuo oli. Kassu kun on sellainen herkkäkoira kaikessa suhteessa eli ilmeisesti asiakkaan kengissä oli joku pöpö meille ehkä tullut. Nyt tutntuisi, että ollaan jo voiton puolella tässä ainakin Kassun osalta ja olen tarjoillut vatsaruuan lisäksi keitettyä seitä ja on hyvin levollinen. Nyt sitten jännään miten Leevin käy, mutta onneksi on lääkkeitä joita voi sitten antaa sillekin.