Reilun viikon jatkunut lomareissu itäiseen Suomeen on sitten takana päin ja mukavia muistoja reissusta,joka kuvien kautta saa herkästi hymyn suupieliin:)

Lähdimme reissuun siis perjantaina 11.7. ja ensimmäinen määränpäämme oli Juva. Alkuperäinen suunnitelma oli Kuus-Hukkalan caravan alue, mutta sehän oli perjantai-iltana jo aivan täynnä, koska lähistöllä oli samana viikonloppuna Sulkavan soudut ja väkeä siis liikkeellä. Onneksi mahduimme kuitenkin Juva Campingiin, koska meillä oli lauantaina treffit Kassun kasvattajien kanssa eli Tuijan ja Paulin. Lauantai hurahtikin kuin siivillä Barskin päiviä muistellen, koirista, näyttelyistä ym. ym. jutellen ja hetkessä huomasimme, että hyvänen aika kello käy iltaa ja nälkä kurnii vatsaa :) Onneksi campingin grillistä sai pientä hiukopalaa tähän hätään. Mielenkiintoista oli kuulla poikien äidistä ja Leevin isästä tarinoita, perinnöllisiä juttujakin sieltä käytöksestä löytyi jne. On aika ihmeellistä, kuinka tavat selvästikin voivat siirtyä pennulle jne. Leevillä oli sitten sunnuntaina syntymäpäivät 3 vuotta ja Leevi sai ihania lahjoja tuliaisina Tuijalta ja Paulilta, mutta ne annettiin Leeville vasta sunnuntaina. Leevi ei yleensä nuole meitä ihmisiä juuri lainkaan naamasta, minä olen saanut sen elämän aikana muutamia lipasuja, mutta jäävät yhden käden sormiin. Nyt kuitenkin lomamatkalla Leevi yllätti meidät monessa asiassa, kuten esim. synttäriaamuna kun heräsin ja Leeviä onnittelin niin arvatkaa, Leevi nuoli lähes minun koko naamani :) :) Myöskään pojat ei ikinä nuku meillä sängyssä, mutta vaunussapa yhtenä aamuna heräsin siihen, että luulin isännän kuorsaavan ja kun avasin silmäni niin siinähän se Leevi isännän kainalossa nukkui ja päät oli samalla tyynyllä vierekkäin ja kuorsaaja olikin Leevi. Aivan kuin pojatkin olisivat ymmärtäneet, että nyt ollaan lomalla ja näki kyllä niistä, että nauttivat suunnattomasti siitä meidän jatkuvasta läsnäolostamme, kun kuitenkin aika ahtaassa vaunussa sadetta pideltiin ja touhuttiin heidän ehdoillaan jne. Sellaisia velikultia meillä oli matkassa ja kaikkia yllätyksiäkin sattui:)

 

1755187.jpg

Pauli, Kassu ja Tuija

1755188.jpg

Lola vierailulla ja luomassa tiukkoja katseita Kassuun :)

1755193.jpg

Leevi 3 v ja Tuija & Paulin kassista löytyneet lahjat !  KIITOS !

Juvan lauantaisen vesisade päivän jälkeen matkamme jatkui sunnuntaina Savonlinnan kautta Kiihtelysvaaraan. Sunnuntai oli lähes pilvetön ja lämmin sekä osittain myös maanantaikin, mutta sitten tiistaina vettä satoi kaatamalla aivan koko päivän. Maanantaina pojat pääsivät tutustumaan snautseri Elliin, joka oli pippurin värinen vajaa 2 vuotias energinen tytteli. Kiihtelysvaarassa oli ihanat ulkoilumaastot ihmisten ja koirienkin osalta, matalavarpuista männikköä ja vaelluspolkuja ristiin rastiin. Elli tuli poikia moikkaamaan ja menimme läheiseen mäntymetsään sitten juoksemaan. Pojat jotka yleensä pääsevät kovaa juoksemaan jäivät nyt kyllä Ellille reippaasti kilvassa, mutta hauskaa oli. Harmi kun kamera jäi vaunulle ettei saatu kuvia näistä hurjaa vauhtia kirmaavista partaveikoista. Uni maistui kyllä sitten päivällä sen riehumisen jälkeen. Tiistaina saimme sitten Leevin siskon Hetan emännältä kyläkutsun ja matkasimme sateisen päivän jälkeen illaksi Joensuuhun ja voi mahdotonta, siellähän paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta. Haimme Hetan ja Marja-Leenan kotoa ja jatkoimme laululavan taakse sijaitsevalle nurmikentälle, siellä sisarukset saivat juosta apilapellolla ja ilma oli taivaallinen sateisen päivän jäljiltä. Ilosaarirockin jäljetkin oli saatu jo korjattua, muutamia rikottuja kaljapulloja lukuunottamatta, mutta taas mamman kamera oli tietysti autossa ja nämäkin kirmauskuvat jäi siis ottamatta.

1755222.jpg

Kassu Kiihtelysvaaran männikössä

1755219.jpg

Näkymää Joensuun vierasvenesatamasta

Keskiviikkona matkamme jatkui sitten Leevin kasvattajan Minnan, Miikan ja Joonaksen luokse heidän kesämökilleen Tuusniemelle. Joensuusta poimimme matkaan myös Hetan ja Marja-Leenan.

Puolen päivän jälkeen olimme perillä ja ilmakin suosi. Välillä paistoi ja taas satoi, muttei se tahtia haitannut. Mökillä olikin sitten oikein koirien sukukokous kun paikalla olivat Kassun ja Leevin mummu, mutta myöskin Leevin isän puolelta Leevin toinenkin mummu ja vielä isomummukin :) Ihanaa tuumasivat pojat ! Leevin ja Kassun mummo opetti pojille kovasti hiirijahtia, sisko-Hetan kanssa seurusteltiin ja touhuttiin kokoajan kolmikkona, Senni-mummu piti välillä lukua ja komensi sukulaisia etteivät ihan hurjiksi heittäydy vierailullaan. Pojat esittelivät sirkustemppujaan Sirkustirehtööri Joonakselle niin, että Leevin vatsa meni jo lopulta sekaisin liiasta herkuttelusta, mutta kivaa oli niin pojilla kuin Joonaksellakin:)

Ihanaa oli saunoa, käydä katsomassa vähän kulttuuria Valamossa sekä Kosulan baarissa :), isäntä pääsi uisteluretkelle Miikan ja Ranen kanssa, naisväki jutteli aamutunneille asti, heitettiin tikkaa, mölkkyiltiin jne. jne. Aika meni kuin siivillä eikä meitä olisi päästetty kotimatkalle lainkaan. Ruoka oli ihanaa, kalaa, metsän antimia jne. Minnan anopin lanttukukko ja karjalan piirakat jäi maistamatta, Lintulan luostari näkemättä, kun kiire oli jo kotimatkalle ja sukulaisvierailulle Hyrynsalmelle :) Ihanaa oli ja tuhannesti KIITOKSIA Minna, Miika, Joonas, Marja-Leena, Marja ja Raimo + partaveikot siitä, että saimme olla vieraananne Tuusniemellä! Tervetuloa tänne Hämeeseen vastavierailulle perinneruokien pariin !

1755299.jpg

Mölkyn peluuta Miika, Minna ja Marja-Leena sekä ilmeisesti Gordy

1755305.jpg

Leksa, Miika, Minna ja Joonas (koirasta en ole varma tässäkään Roosa tai Ampi!)

1755393.jpg

Kolmen kopla eli sisarukset Leevi ja Heta sekä velipuoli Kassu

1755329.jpg

Kassu ja Leevi

1755342.jpg

Pojat sukulaisineen eli Kassu, Leevin mummut Toora ja Roosa, molempien Senni-mummu ja Leevi

1755349.jpg

Ja meillä kaikilla oli niin muukaavaa... Valamon reissun jälkeen oli pakko pysähtyä Kosulan paikalliseen

Tuusniemeltä matkamme jatkui sitten kohti Hirvensalmen caravan aluetta. Itäsuomen reissu alkoi olla lopuillaan ja Hirvensalmella vierailimme sukulaisten mökillä päivän visiitillä, joka sijaitsi lähes 10 min venematkan päässä saaressa. Pojat pääsivätkin sitten ensimmäiselle oikein venereissulleen ja hiukan jännitti. Ällötti nimittäin nuo pelastusliivit ennenkuin niihin tottui. No hyvinhän tuo reissu meni, mutta koko vierailun ajan satoi vettä kaatamalla. Ikinä ei ole pojista löytynyt punkkilitkuista huolimatta punkkeja niin paljon kuin saaressa niitä oli. Jopa mökin lattialla vilistä niitä :( Kyläreissun aikana Kassusta nypittiin 7 punkkia pois ja Leevistä 5. Seuraavana aamuna niitä löytyi vielä lähes samanverran, ei ihme, että sanotaan saaristossa niitä vilisevän. Kiitos Pia, Ari, Teemu, Sini ja Suvi, että saimme olla vieraananne ! Sitten maanantaina matkamme jatkuikin kotiin odottamaan uutta seikkailua, mutta sinne ei pojat pääse mukaan vaan me lähdemmekin nyt matkaan Saarenmaalle Annan, Mikon, Matin, Marja-Leenan ja isännän kanssa. Pojat jää Jossun ja Riston hoitoon kotiin ja sitten alkavatkin työt. Kuvagalleriaan lisään vielä joitain kuvia kunhan ehdin.

 

1755471.jpg

Pojat veneessä...

1755355.jpg

Leevillä uutta muotia...