Niin se vain vierähti viikonloppu taas tooooosiiiii nopeasti ja ilmakin muuttui oikeastaan laakista tollaiseksi aidoksi lokakuuksi. Vettä on roiskinut ihan kiitettävästi ja myrskynnyt. Nytkin oikein kova puhurituuli pyörittää puiden lehtiä ja siellä on siis lähes koiranilma. Viime viikolla tosin oli kovasti yöpakkasia ja oli aistittavissa jo lähes talvi ja mustien pilvien tullessa taivaalle olin lähes varma, että niistä sataa räntää, mutta rakeitahan ne vain olivatkin.

Lauantai tosiaan menikin sitten tuolla Hyvinkäällä erikoisnäyttelyssä ja Leevi puuhasteli "papan" kanssa pihahommia, nyt on pihakalusteet pakattu leikkimökkiin talvehtimaan, lahoksi menneitä omenapuita sahattu poikki, niin että pojille jäi vielä merkkauspuun tynkä ja yksi isompi oksa oli jätetty mahdolliselle lyhdylle tai lintulaudalle. Tämä lintulauta minua mietityttää, että onko se hyvä olla koirien aitauksessa, kun linnut käyvät jyviä tiputtelemassa ja ulostelemassa siihen ympäristöön ja muistan jostain lukeneeni, että kantavat usein salmonellaa, joka sitten ehkä voisi tarttua koiriinkin. Kertokaahan kokemuksia, nyt meillä ei ole ollut lintulautaa vuosiin, kun oli ennen tuossa olkkarin edessä ja nyt siinä on siis iso koira aitaus.

Sunnuntain aamupäivä vietettiinkin sitten taas raksalla ja nyt on viimeisetkin lattialaminaatit saatu paikalleen. Perjantaina tuli vihdoinkin se kaivattu takaterassin ulko-ovi ja se on jo laitettu paikalleenkin samantien. Nyt kaikki ulko ovet ovat sitten paikallaan ja lämmöt pysyvät sisällä. Keittiö on osittain vielä keskeneräinen, kun mietitään tuota liesituuletinta, myöskin vetimet laatikoista ja kaapeista puuttuvat. Saunan vessa on vetimiä vaille valmis ja hanatkin alkavat olla jo lähes paikoillaan. Isommasta vessasta puuttuvat vielä kaappien ovet ja olohuoneesta jalkalistat. Myöskin puuhellan yläpuolelle tuleva höyryhuuva on saanut jo mitoituksensa ja odottaa valmistumistaan. Tällä viikolla aherretaan sitten pesuhuoneen katon ja saunan paneelien kanssa. Aika todennäköiseltä näyttäisi muutto tuolla lokakuun lopussa mikäli kaikki nyt ilman vaikeuksia etenisi eteenpäin. Käyttöönotto tarkastuksessahan kaiken ei vielä pidä olla tiptop, mutta peseytyä pitää pystyä, ruokaa laittamaan ja vessassa käydä. Nämä kaikkihan jo nyt pystytään tekemään. Loppuviikolla nimittäin tuli se uusi uuni ja liesitasokin, jotka odottavat vain asennustaan. Ensi viikonloppu meneekin sitten ilmeisesti jo loppusiivouksia tehdessä, koska enää ei juuri sirkkelillä taideta pöllytellä.

 

 

Sunnuntaina iltapäivällä meillä oli sitten Kassun kanssa toiseksi viimeiset tokotreenit ja tällä kertaa huonon ilman vuoksi olimmekin Kauppakeskus Tuulosen parkkihallissa, jossa muutenkin talvisin treenataan. Aiheena oli seuraaminen, kontakti jne. ilman häiriötä ja häirittynä sekä luoksetuloja ja paikallaan olemisia. En tiedä oliko Kassu aivan väsynä vielä edellisen päivän näyttelystä vai mitä, mutta koira toimi kuin unelma joka tilanteessa. Ensinnäkään ei kiljunut ja haukkunut lainkaan, jota on tehnyt aluksi aina ulkokentällä. Ohjaaja ei löytänyt mitään korjattavaa ja olin kyllä täysin häkeltynyt. En tiedä olisiko Kassu myöskin jotenkin yhdistänyt tämän parkkihallin näyttelyihin, koska ei reagoinut mitenkään näihin muihin koiriinkaan. Napotti paikallaan keilan vieressä paikkaharjoituksissakin vaikka vieressä oli puolivuotias berninpaimenkoirauros. Nyt vain kävi niin ikävästi jälleen kerran, että tälle kurssille ei seuraakaan jatkoa, olisi pitänyt osata automaattisesti ilmottautua seuran muille kursseille joihin ilmottautuminen loppui jo syyskuussa. Vähän harmittaa ettei tästä infottu, nyt kaikki hyvin alkaneet innostavat jutut jäävät vähän kesken. No tietysti yksinkin voi treenata ja sitä pitää tehdäkin, mutta on se vain niin mielekästä osaavan ohjaajan kanssa, joka pystyy heti sitten korjaamaan virheet jos toimit väärin. No katsotaan josko sitten kevätkaudella harkat ohjatusti jatkuisivat. Maanantaisin ja tiistaisin toki saa parkkihallissa käydä treenaamassa omatoimisesti. Ensi sunnuntaina sitten kun on viimeinen kerta kurssia niin meillä onkin rally-toko kilpailut, mielenkiintoista, tämä juttu voisi olla meille jatkossa kun kursseja aletaan pitämään täällä päin sillä tämä on sitä iloista häntä heiluen tehtävää hommaa.

Kassu perjantaina siistinnän jälkeen (ei tuo karva nyt mitenkään mahd pitkää ole?)