Täällä sitä ollaan vietetty marraskuun talviunta ja oltu hiljaa jo lähes 2 viikkoa. Nopeasti on marraskuun pimeät illat vierähtäneet ja vesisateet jatkuneet myrskyn kanssa lähes taukoamatta. Kaikki paikat ovat kurassa, nurmikko litisee, pellot lainehtivat jne. Poikien arki on sujunut normaaliin malliin ja ilmat ovat inhottaneet ja niitä on joutunut kiskomaan ovesta ulos.

Raksaprojekti on nyt pysähdyksissä, koska kaikki tuiki tarpeellinen on oikeastaan tehty. Pari viikkoa sitten valettiin lattiat, porakaivo valmistui ja takapihalle pitäisi vielä saada laitettua sadeojaputket ja styroksit, mutta kun on niin märkää ettei sinne viitsi kaivinkonetta ajattaa kun ei ole pakko. Lisäksi pitäisi tehdä ojia viemäriputkille, sähkökaapeleille jne., mutta eivät ole vielä välttämättömiä joten odotellaa hiukan pakkasia, jotta maasto kuivuisi. Pohjat ovat kuitenkin siinä vaiheessa, että talopaketti voi tulla ja autotalliahan sitten aletaan rakentamaan pikkuhiljaa talvi viikonloppuisin. Nyt siis saa vetää talviunta senkin projektin osalta ainakin hetken.

Kassu on innostunut pentujen hajuista jota olen tuonut lähes päivittäin mukanani kotiin ja kun olen pessyt isompia pentujen mattoja, peittoja jne. kun meillä on isompi pesukone niin Kassupoikaa ei meinaa saada kodinhoitohuoneesta pois kun ah, niin ihanat pentujen pissojen, maidon ym. haju tulvii nenään. Luonnollisestikaan pojat eivät ole vielä pentuja nähneet, mutta niin on hyvät hajut, että yhtenä yönäkin nukkumisesta ei meinannut tulla mitään, kun Kassu vain itki kodinhoitohuoneen oven takana. Muutenkin hormoonit ilmeisesti hyrräävät, kun ruoka ei ole oikein pariin viikkoon uponnut ja aitauksessa mennään nenä taivasta kohti nuuskien ilmeisesti naapurien juoksusia narttuja.

Leeville sen sijaan kuuluukin vähän ikäviä, kun se viime viikolla ilmeisesti vähän teloi itseään. Jossu oli tulossa meille ja Leevi juoksi innolla eteiseen vastaan. Leevi hyppäsi tuulikaapin ovea vasten ja ovi lennähti auki, mutta kimposikin samantien sitten takaisin ja Leevin tassu jäi sinne väliin. Pieni kiljaisu kuului ja riensin apuun. Tutkin tassun perinpohjin ja mitään siinä ei näkynyt tällöin eikä tuntunut eikä Leevi sitä ontunut tai muuta. Nyt kuitenkin alkuviikosta kiinnitin huomiota siihen, että alkoi kovasti nuolla sitä tassuaan, yölläkin kun heräsin niin lipsutus saattoi pediltä kuulua. Jälleen tutkin sitä ja omaeläinhoitaja Jossukin katsoi sitä. Varvasta taivuteltiin ja jonkin verran sitä aristi koskiessa, ei kuitenkaan onnu tms. Aloin sitten syöttää kipulääkettä päivittäin ja nyt on tilannetta seurattu, koska aivan kuin ulommassa varpaassa olisi hiukan turvotusta. Myös kynsi näyttää jotenkin hassulta siinä varpaassa. Tätä kynnen erilaisuutta huomasin kyllä jo kesällä ja mietin, että eihän vain mikään kynsisairaus ole puhkeamassa. No nyt kuitenkin päätin ettei mitään jätetä arvailujen varaan ja niinpä menemme huomenna sitten lääkäriin ja ilmeisesti tassu kuvataan ja tutkitaan. Jos varpaan luu on poikki niin niille ei yleensä juuri mitään kuulema tehdä, mutta jos kynsi on vaurioitunut esim. syvältä juurestaan, mikä myöskin voi olla mahdollista niin sitten se joudutaan nukutuksessa leikkaamaan. No huomena ollaan viisaampia tämän osalta.

Pennut ovat nyt 4 kk ja voivat oikein hyvin ja paksusti. Jauheliha maistuu ja tepastellaan jo valtavasti. Myöskin luonnetta alkaa niille kehittyä. Minullekin jo muristiin, kun menin päivällä niitä katsomaan eikä omaa talonväkeä ollut paikalla. On ne niin ihania palleroita, että hammasta purren pitää itseensä toputella ettei yksi matkaa meille. Nyt vain pitää muistaa järkikulta :-)

 

2059619.jpg

2059626.jpg