Aloitetaanpa tarinan kertominen Pitkästä perjantaista, jolloin saimme yllätysvieraan naapurustostamme eli vierailulle tuli 8 kk:n ikäinen m-h käppänätyttö Sokeri. Pojat pitivät pihamaalla sen päiväisen haukunnan ja Sokeri raukka pelkäsi tunkeilevia pojan koltiaisia niin, että jähmettyi paikalleen häntä koipien välissä, mutta kyllä sieltä sitten sisuakin löytyi ja hammasta annettiin murinan kera, jos pojat liian röyheäksi kävivät. Alkujännityksen jälkeen vähän jo leikittiinkin. Tässä muutama kuva Kassusta ja Sokerista:

 

1394138.jpg

1394145.jpg

Lauantaina sitten Kassu, mamma, Risto, Jossu ja Telma lähtivätkin Turenkiin mätsäriin. Kassu sai punaisen nauhan, mutta ei sitten menestynyt enää punaisten kehässä. Pentuja oli n. 40 ja mahtavan hyvä oli kokemus. Kassu kun kotiharjoituksissa päätti heittäytyä makaamaan, mutta täällä mätsärissä hän esiintyi upeasti. Saa nähdä miten sitten käy huhtikuussa oikeassa näyttelyssä. Leevi lähtikin papan kanssa sitten mökille linnunpönttöjä asentamaan ja siinä samassa komenteli naapurit ja ajoi tontilta kaikki puput ym. eläväiset tiehensä. Vauhtia oli ollut ja järven jää oli vain pöllynnyt, kun siellä vähän irroiteltiin. Kyllä illalla sitten pojille uni maittoi ja Leevi sai mammalta vielä palauttavan hieronnan ettei lihakset aivan siitä riekkumisesta kipeytyisi.

Kassu punaisten loppukehässä

1404739.jpg

Leevi mökillä

1404749.jpg

Sunnuntaina lähdimmekin sitten päiväretkelle mökille. Siellä saivat taas puput, linnut ja naapurin Mattikin kyytiä. Leevi kun oli sitä mieltä, että mökin edustalla oleva järven jääkin on vielä hänen reviiriään, kun Matti siellä sauvakäveli ja Leevi kävi haukkumassa ja ajamassa Mattia pois. Vauhti oli niin valtaisa pojilla koko päiväreissun ajan niin mökkitontilla kuin järven jäälläkin, että olisi Kolkontaipaleen Kärppäkin jäänyt nyt kyllä juoksukilpailussa toiseksi Leeville. Makkarat tuli paistettua ja ulkoiltua oikein kunnolla keväisessä säässä. Illalla molemmille pojille maittoi mamman hieronta ja uni.

Leevi vauhdissa...

1404752.jpg

ja Kassu perässä hiukan hitaammin kiiruhtaen

1404751.jpg

Vielä oli vapaata maanantaikin ja tänään menimme sitten metsälenkkikavereille Ilonalle, Rusinalle ja Lakille. Jari veikin meitä uusille metsälenkeille ja peltojen yli kahlattuamme pääsimme myös metsäreitille. Laki johti porukkaa ja matkaa taittui n. 10 km. Kyllä oli loppumatkasta koirilla ja ihmisillä lihakset maitohapoilla.

1404759.jpg