Uh ja Ah, olipahan helteisen kuuma ja ihana kesäloma ! Mitään ihmeempää ei tullut tehtyä, mutta sehän se loman tarkoituskin on ottaa rennosti... No toki shoppailtua tuli aina Ideaparkkia myöten alkulomasta, mutta taisipa tuo suurin osa lomaa mennä häävalmisteluita ja suunnitelmia vielä tehden.

Johannan taiteilemia koristeita hääpaikalla..

Jospa siis lähdetäänkin siitä, että olen nyt virallisesti anoppi ! Vanhemman tyttären häät Ristonsa kanssa on nyt siis takana ja ihanan mukavat muistot valokuvineen siis jäljellä. Ilma ei oikein ensin meinannut suosia, kun hiukan ennen vihkitilaisuutta joka pidettiin ulkona oli kova vesisade, kaiken kukkuraksi pappi myöhästyi 10 min ja meinattiin että eikö nuoria saadakaan vihille, mutta kaikki sujui kuitenkin sitten mallikkaasti kun pappi saapui paikalle.

Onnellinen tuore aviopari Johanna ja Risto Simola

Ennen häätilaisuuden alkua kävivät Kassun kasvattajat Tuija ja Pauli poikia tervehtimässä...

Häiden jälkeen lähdettiinkin sitten porukalla Kuopion seutu valloittamaan eli lähdimme heti sunnuntai-iltana ajamaan kohti Kuopiota. Tuija ja Pauli palasivat kotiinsa iltapäivästä ja infosivat meitä matkan päältä, että Jyväskylän suurajoista johtuen liikenne seisoo paikoin Jyväskylän molemmin puolin ja jos mahdollista niin älkää lähtekö ajamaan Kuopioon vaunujen kanssa. No olimme kuitenkin päättäneet lähteä matkaan jo su iltana ja päädyimmekin reitin uudelleen valintaan ja suuntasimme Heinola-Mikkeli-Juvan kautta kohti Kuopiota. Jossu ja Risto ajalivat vaunullaan edellä ja me perässä. Riston vanhemmat päättivät lähtee matkaan vasta maanantaina. Ensimmäinen sunnuntai-illan etappi oli Juvan ABC jonka alueella yövyimme, aamusella sitten matka jatkui kohti Kuopiota ja olimme Alatalon Caravan alueella jo ennen puoltapäivää. Hellettä oli Kuopiossakin ja koko viikoksi oli luvattu siinä +30 eli kyllä viimeistä lomaviikkoa oli mukava viettää rennosti.

Kuopiossa sitten kävimme vähän shoppailemassa kauppatorilla, Puijolla ja pääasissa meidän vaunukunta viihtyi ihan caravan alueella. Oscarin koiranruokatehtaalle piti tietysti päästä hintoja vertailemaan ja halpaahan tuolla oli kaikki lihat ja kuivatuotteetkin.

Kuopion myrskykin koettiin keskiviikkona. Puolen yön aikaan luulimme, että vaunu kaatuu, sen verran kovasti tuuli ja vaunu heilui.

Epätodellisen näköinen ilma, sadetta, aurinkoa, sumua ja tuulta... 

Eihän tämä Kuopion reissu ihan pelkkä lomareissu ollutkaan vaan päätähtäin oli suuri koiranäyttely SawoShow joka oli pe-su kolmepäiväinen kansainvälinen koiranäyttely, jossa oli joka päivä n. 12 000 koiraa kilpailemassa kauneudestaan. Meidän Kassu oli ilmoitettu näyttelyyn keväällä ja oli nyt ihan liian pitkässä karvassa, mutta kehiin mentiin silti. Mitään isompaa ei sieltä edes lähdetty hakemaan, lähinnä näyttelykokemusta ja mukavaa seuraa ja yhdessä oloa. No karvasta huolimatta ei näyttelyt mitenkään huonostikaan menneet ottaen huomioon kova taso ja tiukat tuomarit. Kassu oli pe  AVO EH3, la AVO ERI- ja su AVO EH2. Arvostelut kirjoitan jossain vaiheessa näyttelyt osioon.

Näyttely viikonloppuna saimme mukavia vieraita caravan alueelle monena päivänä. Perjantain näyttelystä saimme houkuteltua alueelle kavereiksemme Haaviston perheen asuntoautollaan. Kiitos mukavasta seurasta Marja, Kaisa ja Jussi + koirulit. Perjantai-iltana myöskin "lappalaiset" Heidi ja Kauko kävivät meillä lettukesteillä, mukava ilta ja sää suosi lämpimästi, kiitos vierailusta. Lauantaiaamu sitten helteineen taas herätti ja näyttelyn jälkeen saimme vieraaksemme Leevin kasvattajan Minnan ja Miikan sekä Eijan ja Teron koiruleineen. Kiitos kun kävitte meitä moikkaamassa ja hetkisen viipymässä kuumuudesta huolimatta. Sunnuntai oli sitten todella kuuma päivä ja jo aamusta raviradalla lähenneltiin lähellä +30 astetta, elokuun helle ennätys menikin sitten rikki ja se oli yli +34 astetta. Raviradalla lähdettiin niin nopeasti pois kun vain oli mahdollista sillä siellä oli kuuma kuin hornankattilassa. Caravan alueelle saavuttuamme meitä odottikin siellä mukava yllätys. Kassun kasvattajat Tuija ja Pauli olivat tulleet vieraaksemme Lapinlahdelta. Siinä se päivä vierähti mukavassa seurassa, Pauli ja Risto kävivät välillä miesten vuorolla saunassa, otettiin erä mölkkyäkin ja höpöteltiin. Kiitos teillekin kun kävitte meitä moikkaamassa ja häitä muistelemassa.

Leevi keksi uuden tähystelypaikan vaunun sohvan selkänojalta...

Kotimatka Kuopiosta alkoi sitten maanantaina koiranruokatehtaan kautta ja vaunun pakastin sekä kylmälaukut ängettiin täyteen lihoja ja muita herkkuja, sillä ne olivat niin paljon halvempia kuin täällä etelässä. Kotimatkamme ei ihan hyvin sitten sujunutkaan tai taittuihan tuo matka hyvin ja maanantai-iltana oltiin kotona. Tiistai meni sitten viinimarjoja isännän kerätettä ja minä keittelin niitä mehuiksi koko pitkän päivän. Keskiviikkona isäntä alkoi sitten pesemään vaunua mahdollista viikonloppureissua varten. Järkytys oli suuri kun katon pesua aloittaessa huomattiinkin, että etuosan kattoluukku oli lentänyt välille Kuopio-Hämeenlinna. Jäljellä oli vain reikä josta oli sitten satanut tiistaiset vesikuurot sisälle niin, että patja oli pilalla ja osittain sänkykin. Perjantaina kävi sitten vakuutustarkastaja tilanteen katsomassa ja ilmeisesti kyseessä on valmistusvirhe, nyt sitten aloitetaan taistelu sen suhteen, että takuu on mennyt muutama kk sitten umpeen jne. Tämän kesän vaunuilut on varmaankin vaunuiltu.

Kattoluukun paikka...

Viikonloppu menikin sitten kotihommia tehdessä. Aloitin viikolla jo työt keskiviikkona ja torstaina sain mielettömän migreenikohtauksen, ilmeisesti työn aloitus stressi ja tuo vaunu harmitti sen verran. No seuraillaan tilannetta. Lauantaina käväisimme vanhempieni mökillä saunomassa ja uimassa, muutama tunnelmakuva sieltä...

Kassu posettaa...

Auringonlasku ja tukkakoskelot...

Maisa on sitä mieltä, että eikös sitä ruokaa alkais jo tulemaan....

 Caravan alueella otettuja kuvia en uskaltanut vielä ainakaan julkaista sillä minulla ei ole kuvissa esiintyvien ihmisten lupaa eli Haavistot, Jauhkurit, Simolat ja Heinoset, jos kuvia saa julkaista niin infotkaa !