Käytin Leevin tänäin lääkärissä, kun olen kiinnittänyt muutamia päiviä huomiota siihen, että Leevi haistelee takamustaan, ei kuitenkaan nuole sitä ja Kassukin on ollut kovasti kiinnostunut Leevin perästä. Olen yrittänyt anaaleitakin tutkia, mutta Leevin kohdalla kun homma on sellainen, että sillä on aivan jumalattoman kova kipukynnys niin ei reagoi niiden paineluun oikeastaan mitenkään ja joskus olen niitä yrittänyt itse tyhjentää, kun olen huomannut niiden selvästi vaivaavan, mutta ovat niin tiukassa etten saa ulos sieltä mitään. Tänä aamuna Leevi lisäksi vielä vähän yskähteli ja ravisteli normaalia enemmän päätään niin ajattelin, että tilataanpa lääkäri kun päivällä oli taukoja ja niinhän se ajansaanti onneksi sitten natsasi oman taukoni kanssa hyvin ja iltapäivällä lääkäri odotti.

Sydänäänet ja tälläinen normaali kontollointi oli ihan ok. Nielua ei tutkittu sen paremmin muuta kuin rauhasia tunnustellen, korvista otettiin näytteet ja vasenta korvaa hiukan aristeli ja sieltä löytyi aivan hivenen jotain bakteeria, korva ei kuitenkaan liiemmin punoittanut eikä ollut varsinaisesti mitenkään pahanoloinen. Anaaleista sitten tulikin ihan tukevasti tavaraa ja nyt pyysin eläinlääkäriä oikein kunnolla opettamaan miten tuo operaatio oikein tehdään ja sainkin uuden hyvän vinkin jolla se varmasti jatkossa tarpeen tullen käy kotonakin ettei tarvitse lääkäriin mennä. Tekniikkani kun on ollut sellainen mitä kirjoissa opetetaan, mutta ei välttämättä kuulema toimi pienillä koirilla.

Lääkäri päätti kuitenkin kirjoittaa Leeville antibioottikuurin, koska tässä oli selvä kierre, anaalit, jonkin asteinen nuoleminen perää tai pistoolia aiheuttaa nielutulehduksen ja lisäksi pienimuotoinen bakteerikanta korvassa. Siinä sitten tulee kaikki kerralla kuntoon tuolla kuurilla ja kun ei ole mitään näyttelyitä tai muitakaan suunnitelmissa niin saadaanhan poika kuntoon ettei korva ainakaan ala menemään tulehduksen puolelle. Onneksi hiivaa ei korvista löytynyt.

Sitten keskustelin tämän lääkärin kanssa Leevin kynsistä, jotka ovat siis kovasti helposti liuskottuvat poikittain ja tapaturma alttiit eli helposti kannuskynnet katkeavat ja syksyllähän yhteen kynteen kävi tapaturmakin kun ovi paukahti jaloille ja kynsi katkesi lähes juuresta. Tähän vaivaan kokeillaan nyt lisäravinnetta useamman viikon ajan ja katsotaan mitä tulevan pitää. Oli myös näytteistä keskustelua, että josko onkin joku kynsisairaus, mutta se edellyttäisi yhden varpaan poistamista kokonaan, koska eivät kuulema tutki kynnen paloja siellä mihin ne sitten eteenpäin lähetetäänkin. Tähän emme nyt missään nimessä ryhdy, kun kyse ei ole mistään vakavammasta ja osa kynsistä on ihan ok. Eri asia on sitten jos ne alkavat vaivaamaan ja katkeamaan ihan itsestään tms.

Tänään Leevi pääsi jo sitten vähän parturiinkin ja nypin sen pään, korvathan nypittiin tuossa jo aikaisemmin ja ovat osittain kaljut. Runkoturkin nypintä jää sitten jollekin toiselle päivälle, mutta karvahan lähtee miltein puhaltamalla eli ei ole mitenkään iso homma. Myös Kassulta siistin jo sunnuntain näyttelyä varten korvia ja peräpeiliä, mutta loppuviikosta sitten pestään jalat, parta ja vatsanalunen ja valmistellaan pojalle näyttelytrimmi. Ehkäpä siitä tulee sitten joku kuvakin ken tietää....