Niinpä se viikonloppu vierähti vesisadetta pidellessä. Lauantai meni aamu 7:stä alkaen rakennuksella sokkelimuoveja asentaessa, kahvia keitellessä ym. touhutessa. Sade onneksi piti taukoja ja välillä aurinkokin pilkahteli, sunnuntai sen sijaan olikin sateisempi päivä ja naisväkeä ei raksalla tarvittu kuin ruuan kuljetukseen työmiehille. Sokkeleita täytettiin hiekalla sekä kaivoa kaivettiin kaivinkoneella, joten eipä tuossa naisväelle oikein ollut mitään tehtävää.

Autotallin sokkelin merkkausta patolevyn asennusta varten lauantaina...

1964962.jpg

Sen sijaan meillä naisilla olikin aika mielenkiintoinen päivä. Jossun ja Riston Laki-narttu, joka on aika viimeisillään kantavana käytettiin röntgenissä sekä Leeviltä otettiin verikoe. Pieniä pentujahan siellä Lakin massussa näyttäisi olevan luurangoista päätellen :-) Minun mielestä kuvassa näkyi 5 kalloa ja rankaa, mutta ilmeisesti el. sai tänään niistä näkyviin vain 4 pentua. No, nähtäväksi jää montako niitä sitten aikanaan syntyy. Mieletön maha Lakilla kuitenkin on ja tietysti karvakin vähän hämää, koska sitä ei ole voinut nyppiä ja on aikamoinen karvakasa:) Leevin veriarvoissa oli vähän jotain hämminkiä maksa-arvojen suhteen ja siksi kuukauden päästä pitääkin ottaa uudet kokeet :( Tuo arvo voi viitata monenlaiseen ja myös moni asia vaikuttaa siihen kuten esim. elokuussa syödyt kovat antibioottikuurit voivat arvoja nostaa, joten eipä huolestuta vielä kuitenkaan turhaan.

Laki suuren mahansa ja karvojensa kanssa mummolassa....

1964957.jpg

Kun ruoka oli raksalle sunnuntaina kuljetettu ja itsekin syöty niin lähdimme Annan kanssa poikien kanssa metsään samoilemaan, kun sadekin piti taukoa. Pojat nauttivat suunnattomasti uusista hajuista ja saipa Leevi jopa aikaan sydämen tykytyksiä kun löysi jonkun isomman linnun ojan penkalta ja kyllä lintu sai lähdöt, juoksi sen perässä metsässä ristiin rastiin ja luulimme, että lintuhan meni menojaan kunnes meinasi tulla "kolari", Leevi nimittäin lähtikin ajamaan sitä meitä kohti ja hienon kaaroksen lintu teki meidän edestämme takaisin metsään. Lintu vaikutti pyyltä, mutta en ole varma olisiko voinut olla... Leeviltä varmaankin tuo jäljestäminen onnistuisi ja nauttisi siitä varmasti, mutta katsotaan koska ehditään toteuttaa ja ottaa selvää miten kannattaisi aloitella...

Mikäs hurja susi sieltä hyökkääkään puun takaa kieli suusta jo roikkuen...

1965012.jpg

1965016.jpg

ja vauhtia riittää, Leevi edellä ja Kassu perässä...

No, huonostihan se tämäkin iloittelu sitten päättyi eli olimme jo lähes takaisin raksalla, kun yht´äkkiä Leevi alkaa kiljumaan kovasti ja konkkaa mamman luokse etutassu ilmassa. Tutkin sitä hetken ja Leevi vain kiljuu, ajattelin jo, että luut on poikki ja kannan sen kotiin loppumatkan. Sitten hoksasin, että ei kai vaan taas kannuskynsi ole revennyt ja niinhän se oli ja näytti suoraan sivulle, kun sitä tutkin. Leevi rauhoittui, jatkettiin matkaan ihan neljällä jalalla ja välillä jopa oikein päästelikin. Saman tien soitto tietysti omalle eläinhoitajallemme ja sovimme, että kun pääsemme kotiin niin tutkimme kynnen paremmin ja kutsumme hänet sitten tarvittaessa. Niinhän siinä kävi, että Jossun oli riennettävä paikalle. Yhdessä "operoimme" kynnen, joka oli taittunut aika ylhäältä ja vaati raaásti kynnen leikkaamisen halkeamiskohdasta. Meidän onneksemme ydin oli jo vetäytynyt ylös ja siitä ei tullut pisaraakaan verta. Nyt sitä pitää seurailla, jalka on paketissa ettei nuole sitä ja ilmakylpyjä sekä suihkuttelua on tiedossa. Kipeä se ei ilmeisesti ole, koska ei onnu, ei tunnut haittaavan olemista. Toivotaan ettei tulehtuisi tms.

Aloitin Kassun trimmaamisen eilen ja aika työläältä tuntuu karva nyt. Pitkä runkokarva lähti kyllä ongelmitta pois, mutta ruskeeta pohjavillaa on aivan valtavasti, uudesta karvasta ei ole tietoakaan. Tänään trimmaus jatkuu ja varmaan vielä ylihuomena ja sitä seuraavana jne. jne. Toivotaan, että karvasta alkaisi kehittyä karkea ja pohjavilla vähenisi. En laita vielä kuvia Kassusta, kun nypintä on vielä alkutekijöissään.

Muistatte varmaankin joskun kesällä, kun kirjoitin Annan tuomasta tuliaisesta pojille eli vaaleanpunaisesti norsusta "möhköfantista "? Tänään on sitten möhkö päässyt norsujen taivaaseen, nimittäin Kassu päätti syödä sen välipalakseen. Ei ruoka aamulla maittanut, mutta norsu kyllä:) Kassu söi siltä saparon pieniksi paloiksi ja niinpä sitä ei enää uskalla heille antaa etteivät nieleskele turhaan lateksimuovin paloja. Lelut tuntuvat nyt vähenevän, koska viime viikolla heidän päivällisensä sisälsi sikaa... Söivät nimittäin Saarenmaalta tuliaisena tuodulta lateksi-sialta alaleuan niin, ettei sitäkään voi niille enää antaa. Voihan möhköfantti ja sika sentään....

1965077.jpg