Kylläpä on ollut ilmojen puolesta aika mukava viikonloppu. Eilen lauantaina tosin oli aika kova pakkanen kun meilläkin mittari paukutteli tuolla -20 ja välillä ylikin. Säästä huolimatta pojat kyllä viihtyivät ulkona, tosin tassuja palelsi ja sen mukaan sitten loikittiin.

Sunnuntai aamu alkoikin sitten jo varhain. Kassu oli levoton ja ilmeisesti vaistosi tai oli sivukorvalla kuullut meidän puhuvan mökille menosta, tämä kun on taikasana molemmille pojille ja siitä alkaa ulvonta, uikutus ja ovelle ravaaminen. No pakkasimme aamusta evästä vähän mukaan, pakkasta oli vieläkin toistakymmentä astetta, mutta pojat saivat päälleen haalarit. No niistä ei hirveästi tykätty, mutta jos mukaan halusi oli siihen tyytyminen. Levotonta oli häkeissä menomatkalla, kun vielä vähän kiertelimme tuolta sivuteiden kautta eikä mentykään normaalia mökkireittiä. No vinkuminen alkoi kuitenkin taas Leevin osalta isolta tieltä mökkitielle käännyttäessä kuten ainaHymy

Tarkoituksemme oli mennä jäälle vähän päästelemään, mutta harmiksemme sinne oli tullut kovasti railoja ja lumen alla jään päällä olikin vesi pinnassa. No sehän tiesi, että kengät kastuvat ja pojilla tassut paakkuntuvat. Palasimme järveltä takaisin ja lähdimme tietä pitkin menemään ja katselemaan vähän naapurimökkejen tilanteita, koska ensimmäisellä mökillä oli ollut liikehdintää ja kiinnosti oliko siellä olleet mökin omistajat vai jotkut pitkäkyntiset. No onneksi ikkunat ja ovet olivat ehjät ja ilmeisesti omistajat olivat vain käyneet tupatarkastuksella. Metsän kautta palasimme sitten takaisin mökille kahville. Kahvin jälkeen lähdimme uudelleen ulos ja sää oli lämmennyt alle -10 asteen ja pojat pääsivät inhottavista haalareistaan. Nyt kuitenkin suuntasimme jäälle ja menimme lähinnä rantoja pitkin johon ei vesi ollut vielä noussut. Voi mahdotonta sitä menoa ja melskettä, kun mahaan asti upottiin lumeen mutta se ei menoa haitannut. Kiertelimme mökkinaapureiden paikat, että kaikki oli kunnossa. Sitten taas palasimme takaisin tietäpitkin. Mökkien pihassa olivat vierailleet hiiret, jänikset, kettu ja jos vaikka mitä eläimiä ja pojilla riitti haistelua. Kassun kasvattaja Tuija tuossa kerran kirjoitteli, että poikien Ronja-äidillä on kovasti tapana painaa päänsä lumeen ja pää on sitten lumipallona Nauru Sitä ne harrastavat nämä pojatkin ja varsinkin Leevi, laitan sellaisesta lumipallopäästä vielä kuvankin, aika huvittavaa, hiiren hajuja sieltä lumesta varmaan haistellaan.

Vauhtia tosiaan riitti ja kyllä nyt ollaan niin väsyneitä, että kuorsaus vaan kuuluu. Saattaapi vain olla lihakset kovasti kipeänä viimeistään huomena.

Minun piti niin nyppiä Leevi eilen, mutta kuntoni ei ole sitä sallinut. Sain eilen taas pään pyörälleni kun niska meni vähän yläasentoon, siitä seurasi huono-olo ym. inhottavia tuntemuksia. Ilmeisesti huomena on mentävä jälleen lääkäriin, koska olooni liittyy erikoisia oireita jotka eivät ole oikein asentohuimaukselle tyypillisiä. Katsotaan sitten mitä uutta se tuo tullessaan.

No nyt mökkitunnelmiin:

Kassu "mustikka" sinisessä haalarissaan...

Leevi "mansikka" punaisessa fleecessään....

Ja nyt on naapurimökki tarkastettu, jäljet olivat omistajien jättämiä..., nyt kahville...

Jihuu, haalarit on riisuttu ja nyt painatetaan jäällä korvat hulmuten .....

Leevin "sukellus" hiiren hajuihin...

 

Voi jummi, tästä kivenpäältä se hiiri on mennyt, Leevi kivenpäällä ja Kassu tarkkailemassa alamaailmaa...

No mamma, saanko minäkin vähän poseerata....