Uusi vuosi on alkanut edelleen lomalla ollessa ja mökkeillessä sekä siivotessa kotona nurkkia. Olemme saaneet tänne eteläänkin kunnon pakkaset ja n. sentin verran lunta. Pakkaset tosin ovat olleet aika kovia ja kun ei ole niihin vielä tänä talvena oikein tottunut niihin niin tuntuu todella kylmältä. Pojatkin vain nostelevat tassujaan nopeampaan tahtiin J

Uuden Vuoden aattona aloin aamusta pakkailemaan mökkitavaroita isännän ollessa vielä aattonakin töissä. Leevi katseli, että tuo on kyllä mökkikassi ja seuraili silmät tarkkana touhujani. Kassu sen sijaan ei vielä ymmärrä mökkitouhuista, mutta Leevi sekoaa jo täysin kuullessaan sanan mökki. Siitä alkaa kiljuminen, ulko-ovelle ravaaminen ja meitä ihmisiä vasten hyppiminen, miten voikin olla niin fiksu. Isolta tieltä kun käännytään mökkitielle niin alkaa auton takakontin "mökistä" sen päiväinen uikutus, erilainen vapaus kun koittaa siellä mökillä ja on niin paljon ihania metsäneläinten hajuja.

Saavuimme mökille jo hämärän tullen keskiviikkona uuden vuoden aattona, viikonloppuna oli järvi mennyt jäähän, jään vahvuus oli vain n. 3 cm ja täysin peilikirkas. Sai olla poikien suhteen tarkkana etteivät lähde jäniksien perässä juoksemaan heikoille jäille, mutta onneksi niin ei kuitenkaan tapahtunut, jänikset pysyttelivät poissa meidän poikien reviiriltä.

Aattoiltana oli ihana auringonlasku siinä n. puoli kuusi ja sain sen ikuistettua, kuu, tähdet, peilikirkas jää ja paukkuva pakkanen….

Illalla pojat sitten rauhoittuivat mökkihuovan päälle kyljekkäin makaamaan. Raketteja lenteli vastarannalla, mutta meidän mökkirannat olivat autiot ja saimme olla rauhassa. Pojat eivät raketeista välittäneet, välillä tosin katselivat vastarannalle, että mitä siellä paukkuu kun raketit lentelivät ilmaan ja peilautuivat vielä kirkkaaseen järven jäähän, joka oli kyllä ihan kaunista katseltavaa.

Uusi Vuosi 2009 alkoi upealla auringon nousulla ja sitä pojatkin katselivat mökin ikkunoista, sieltä kun näkee niin hyvin mitä ympärillä tapahtuu. Metsälenkillä tontin ulkopuolella oli niin valtavasti pupun jälkiä, että Leevi vallan tärisi niitä haistellessaan. Perjantain metsälenkillä törmäsimme sitten ikävimpiin jälkiin eli tuoreen ilveksen jäljet olivat lumessa. Mielenkiintoista oli se, että pojat eivät niihin reagoineen, pupun jäljet veivät voiton. Kamera oli valmiina kokoajan siltä varalta josko jossain männynoksistossa sitten se itse ilves vaikka istuskelisi.

Vuosi alkoi ihanalla auringon nousulla

Se ihanuus kiinnosti myös Kassua....

Vauhtia ja menoa riitti, tuhansia tassun jälkiä tuli jätettyä mökille...

Metsälenkiltä mökille paluu... tikka koputteli puuta ja poikia ihmetytti...

Illan saapuessa ja päivän riehumisen jälkeen unikin maittoi..

Ja Kassu lataili akkuja jo aamusella...

Lauantaina päätimme sitten lähteä kotiin paukkupakkasesta –16 astetta näytti mittari ja kostea tuuli lisäsi pakkasen purevuutta. Yön aikana oli pieni lumihuntu satanut järven jäälle ja aurinko nousi taas kauniina. Jää oli keskiviikon ja perjantain välisenä aikana vahvistunut 6 senttiä ja oli nyt jo lähellä 10 senttiä eli jää olisi kantanut jo kovasti, potkukelkalla olisi menty jo kovaa jos sää olisi ollut hieman leudompi. Ulkona ei kovasti viihdytty ja poikien tassut jäätyivät. Niinpä lähdimme kotiin puuhellaa ja takkaa lämmittämään.

Aamuaurinko lauantaina ja järven päälle syntynyt lumipeite....

Muutama päivä vielä lomaa jäljellä, joka pitkälti taitaa mennä siivotessa ja valmistellessa töihin paluuta. Aika rankka kevät on tulossa töiden suhteen ja suunnitelmani ruveta tekemään hiukan lyhyempi päiviä ei taida ainakaan kevätkaudella onnistua, kun kalenteriin katsoo. Toisaalta yrittäjälle se on kullan arvoista tänä aikana, että töitä on.

Kassu tullaan näkemään muutamassa näyttelyssä heti alku vuonna eli lähdemme harjoittelemaan kehäkäyttäytymistä ainakin Lahteen, Turkuun ja Tampereelle. Leevin näyttelyt ovat vielä täysin avoinna ja kun noita kesän näyttelyitäkin katsoo niin aika paljon siellä on tuomareita suomesta ja ikävä kyllä samoja joita on jo käytetty tälle rodulle viime kesänäkin, tulokset on jo tiedossa näiltä tuomareilta niin ei kummemmin kiinnosta uudelleen näytille meno. Varmasti ehkä vähemmän käydään tulevana vuonna näyttelyissä kun aikaisemmin, Jossun ja Riston rakennusprojektin vuoksi. No toisaalta sieltäkin pitää välillä pitää lomaa ettei ajeta ihan itseämme piippuun, pitää toivoa, että ensi kesän sää olisivat hiukan paremmat kuin viime kesänä.

Toivotamme kaikille blogin lukijoille ja siellä vieraileville Oikein Hyvää ja Menestyksellistä Vuotta 2009, edelleenkin toivomme, että käytte jättämässä jälkiänne kommentteihin tai vieraskirjaan tänäkin vuonna.